info@vizuelnamatematika.rs

+381 66 5022338   

Anđelka Simić je diplomirani matematičar - profesor matematike i računarstva, a trenutno direktorka Gimnazije „Branislav Petronijević” u Ubu sa višegodišnjim iskustvom u nastavi matematike i računarstva u douniverzitetskom obrazovanju.

Nastupala je na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama i seminarima iz oblasti obrazovanja i uzela aktivno učešće u više projekata koji za cilj imaju vizuelizaciju i promociju matematike. 

Kako spaja matematiku i optičku umetnost opisala je u stručnim radovima, a kroz različite radionice se trudi da vezu matematike i umetnosti približi najmlađima.

Jedna je od pobednika na konkursu Lica matematike koji je organizovao Centar za promociju nauke.

Nakit koji je kreirala inspirisan je optičkim ornamentima i prikazan na izložbama širom Srbije, u Americi, Sloveniji...

Aktivan je član Društva matematičara Srbije i član Evropskog društva za matematiku i umetnost (ESMA).

Blog: andjelkasimic.wordpress.com 

Osnivač platforme

O nama

Platforma "Vizuelna matematika" pokrenuta je sa ciljem da bude baza različitih predavanja, radionica i izložbi na temu vizuelne matematike. 

 

Želimo da pružimo priliku školama, predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i drugim organizacijama da na jednostavan način dođu do kompetentnih predavača i naučno-popularnih aktivnosti koji će im pomoći u ostvarivanju ciljeva obrazovanja i promociji nauke i umetnosti.

 

Korišćenje platforme za pronalaženje realizatora naučno-popularnih aktivnosti je besplatno, a uslovi angažmana preciziraju se pojedinačno sa izvođačem aktivnosti u skladu sa propisima koji važe u Republici Srbiji. 

 

Ukoliko i Vi imate predavanje, radionicu, izložbu ili neku drugu aktivnost na temu vizuelne matematike, a želite to da podelite sa drugima, budite slobodni da nas kontaktirate da se dogovorimo o narednim koracima!