Анђелка Симић је дипломирани математичар - професор математике и рачунарства, а тренутно директорка Гимназије „Бранислав Петронијевић” у Убу, са вишегодишњим искуством у настави математике и рачунарства у доуниверзитетском образовању.

Наступала је на бројним домаћим и међународним конференцијама и семинарима из области образовања и узела активно учешће у више пројеката који за циљ имају визуелизацију и промоцију математике. 

Како спаја математику и оптичку уметност описала је у стручним радовима, а кроз различите радионице се труди да везу математике и уметности приближи најмлађима.

Једна је од победника на конкурсу Лица математике који је организовао Центар за промоцију науке.

Накит који је креирала инспирисан је оптичким орнаментима и приказан на изложбама широм Србије, у Америци, Словенији... Активан је члан Друштва математичара Србије и члан Европског друштва за математику и уметност (ESMA).

Блог: andjelkasimic.wordpress.com 

Оснивач платформе

О нама

Платформа "Визуелна математика" покренута је са циљем да буде база различитих предавања, радионица и изложби на тему визуелне математике. 

 

Желимо да пружимо прилику школама, предшколским установама, установама културе и другим организацијама да на једноставан начин дођу до компетентних предавача и научно-популарних активности који ће им помоћи у остваривању циљева образовања и промоцији науке и уметности.

 

Коришћење платформе за проналажење реализатора научно-популарних активности је бесплатно, а услови ангажмана прецизирају се појединачно са извођачем активности у складу са прописима који важе у Републици Србији. 

 

Уколико и Ви имате предавање, радионицу, изложбу или неку другу активност на тему визуелне математике, а желите то да поделите са другима, будите слободни да нас контактирате да се договоримо о наредним корацима!